Kako pomoći mačkama u prevenciji urinarnih problema

Sve češće vlasnici mačaka suočavaju se s urinarnim problemima svojeg ljubimca. Veliki problem razvoja bolesti je zanemarivanje prvih znakova kao što su: nekontrolirano mokrenje, česti i bolni pokušaji mokrenja i sl.

Najčešće se vlasnici zabrinu tek kada primijete krv u stolici ili urinu što je znak ozbiljnog problema te zbog toga valja kontaktirati veterinara.

No, prevenciju ovakvih stanja treba započeti prije pojave ozbiljnih simptoma, najbolje pravilnom prehranom.

Purina Cat chow Urinary pomaže u prevenciji tegoba urinarnog trakta tako što održava Ph urina pomoću balansiranog udjela minerala. Dodatak ribljeg ulja pomaže u ograničavanju upalnih procesa u mokraćnom sustavu.

Osim toga ova hrana podržava zdravlje probavnog sustava prebiotičkim učinkom cikorije.

100% kompletan i balansiran recept bez umjetnih bojila, aroma i konzervanasa.

Od sada Cat Chow urinary pronađite u Albi.

Osim prilagođavanjem prehrane, mački koja ima najblaže simptome urinarnih tegoba možemo pomoći i ublažavanjem stresa. Mačke su osjetljive na promjene, pa im čak i promjena pijeska, posude za obavljanje nužde, preuređivanjem stambenog prostora, dovođenjem novog kućnog ljubimca u kućanstvo prouzrokujemo stres koji može biti uzrok pojave simptoma i početak urinarnih infekcija. Ako postoji mogućnost, promjene je dobro uvoditi postepeno jednu po jednu, a također bi bilo poželjno da mačka ima svoj dio prostora koji nećemo mijenjati često (npr. skrivalice, grebalice, krevetiće, posudice za hranu i vodu i sl.)

Fotografija našeg kupca, autor: Renata Pusich

Mačke vole boraviti na uzvišenim površinama pa im možemo osigurati penjalice ili skrivalice pojedinačno u prostoru, uz prozorske daske ili pak one koje se pričvršćuju na zidove.
Takve penjalice i skrivalice po narudžbi možete kupiti kod nas.

slika dobavljača Trixie

Kada već govorimo o tome što mačke vole spomenut ćemo i mir pri obavljanju nužde kao vrlo bitnu stavku za život bez stresa jedne mačke. Neke mačke vole otvoreni wc, dok bi druge radije izabrale zatvoreni, no najvažnije je da bude postavljen negdje gdje im druge životinje ili ukućani neće remetiti mir.

Iz pijeska redovito uklanjajte fekalije, te dopunjavajte svježim pijeskom po potrebi. Grudajući pijesak lakše se održava – u našoj ponudi: EverClean i Herz Kitty friend.

EverClean – grudajući pijesak s mirisom
autor: Viktor Pratnemer za potrebe Alba trgovine