Kulmin

Kulmin proizvodi donose promjene u Vašu proizvodnju!


Nebrojeno puta svjedočili smo situacijama gdje su nam ljudi zahvaljivali za mnoge dobre promjene na njihovim farmama upravo zbog kvalitete naših proizvoda.

Već smo toliko puta prolazili period od nepovjerljivosti kupaca zbog proizvoda na tržištu koji se puno reklamiraju, a daju slabe rezultate, da već znamo sve moguće izgovore i strahove farmera.

No, ono što nas drži na tržištu je kvaliteta i rezultati koji ne izostaju. Pročitajte u nastavku detalje o proizvodima i iskustva naših kupaca.

Narudžbe:

Kulmin proizvodi za sistemsku hranidbu

Za svaku kategoriju goveda, za svaki period i svaki problem Kulmin ima rješenje – proizvod namijenjen baš za to. Bilo da se radi o intenzivnom laktacijskom periodu, tranzicijskom periodu ili iznenadnom porastu dnevnih temperatura, Kulmin obitelj spremna pomoći.

Kulmin 599

Za muzne krave – najčešće se koristi Kulmin 599 – jer obuhvaća najduži period korištenja, ponekad ga nadopunjujemo i sa drugim proizvodom npr. sa Lacto HL 50 za intenzivni laktacijski period i sl. (start laktacije, 10 dana prije poroda do 30 dana poslije)

Kulmin 599 pogodan je i za krave u štali i na ispaši. Potiče mliječnost pa ga rado koriste proizvođači mlijeka.

Kulmin 599 je 3% dodatak za krave, posebno dizajniran da svojim sastavom u normalnoj količini prevenira sljedeće probleme: 

  • brzo izlučenje zbog neplodnosti
  • metaboličke poremećaje (ketoza)
  • poremećaje funkcije mliječnih žlijezda (mastitis)
  • probleme s papcima itd.

Najvažnije karakteristike:

  • 10.000 mg vitamina E – zaslužnog za otpuštanje mlijeka zbog stimulacije hormona oksitocina
  • živi kvasac stabilizira pH-vrijednost u buragu i osigurava neometanu probavu. Povećava se unos hrane, konverzija hrane i volumen mlijeka, te se poboljšava sastav mlijeka.
  • Kombinacija B-vitamina podržava floru i metabolizam u buragu.
  • Visoka doza biotina podržava snažne papke
  • Organski vezani mikronutrijenti i učinkovita kombinacija vitamina osiguravaju nesmetan metabolizam.
  • Kombinacija antioksidansa jača obrambenu snagu organizma, smanjuje rizik od mastitisa i poboljšava plodnost, učinkovitost i produljuje vijek

Kulmin lacto HL 50

Za period oko teljenja (2 tjedna prije i 4-6 tjedna poslije) koristi se Kulmin lacto HL 50.

Sve visokoučinkovite mliječne krave bore se s negativnom energetskom ravnotežom unutar prvih 8 tjedana laktacije, u većoj ili manjoj mjeri. Kod 40 % krava može se očekivati ​​subklinička ketoza. KULMIN ® Lacto HL 50 sustavno smanjuje rizik od ketoze (acetonemije) krava u ranoj laktaciji.

  • protein zaštićen u buragu s idealnim profilom aminokiselina za krave. 
  • Na bazi uljane repice i kukuruza poboljšava opskrbu crijeva bjelančevinama i rasterećuje jetru.
  • propilen glikol i natrijev propionat učinkovito potiču stvaranje šećera u krvi, poboljšavaju opskrbu energijom i podržavaju funkcije jetre.
  • DV XP kvasac kao prebiotička kultura kvasca poboljšava bakterijsku fermentaciju buraga i opskrbu proteinima.
  • s vitaminima i mikronutrijentima, koji jačaju tjelesnu obranu, podupiru energetski metabolizam i poboljšavaju stabilnost papaka kao i zdravlje vimena.
  • kelati glicina, zaštićeni selenom, osiguravaju najbolju opskrbu mikronutrijentima tijekom stresne rane laktacije
  • propil galat, prirodni tokoferoli i limunska kiselina u kombinaciji s visokom dozom vitamina E osiguravaju aktivan imunološki sustav
  • Posebno formulirana eterična ulja kao prirodni fitogeni dodaci potiču apetit, podržavaju unos hrane i smanjuju opterećenje amonijakom i metanom.

KULMIN ® Lacto HL 50 je pogodan za proizvodnju hrane “bez genetskog inženjeringa”.
KULMIN ® Lacto HL 50 sadrži isključivo domaću stočnu hranu (izvor EU 27).

Kulmin lacto HL 50 specijalitet koji omogućuje vrhunsku opskrbu krave od početka laktacije sa visokim udjelom Bypass-proteina kao i energije 8,0 MJ NEL/kg.

Svi vitamini i minerali su na nivou visokih potreba za tranzicijski period, sa samo 0,75 – 1kg omogućili smo muznoj kravi brzi ulazak u laktacijski maksimum i dugo zadržavanje bez poremećaja u produkciji mlijeka i reprodukciji.

Kulmin BL

Za učinkovitu nadopunu obroka s malo kalcija preporuča se korištenje proizvoda za lizanje po volji, s odgovarajućom dozom minerala, mikronutrijenata i vitamina A, D3 i E.
Začinsko bilje izaziva apetit. Kombinacija zaštićenog i dostupnog selena u buragu podržava imunitet i plodnost.
Ca : P : Na : Mg = 16 : 4 : 9 : 4

Ove lizalice su specifične po visokoj koncentraciji vitamina, a samim tim s manje lizanja i manje uloga postiže se isti efekt nadomještanja minerala, mikronutrijenata i vitamina. Osim toga, Kulmin lizalice imaju manju količinu jabučne melase pa se smanjuje halapljivo lizanje. Krave će ih lizati kako bi zadovoljile potrebe za vitaminima, a ne zbog želje za slatkim. Ovdje se radi o štedljivosti i efikasnosti proizvoda za dobrobit životinja.

Kulmin – jednom isproban postaje nezamjenjiv!

Za još detalja i savjete nazovite: 099 254 9139

Čekamo Vaše dobre odluke!

Zašto odabrati baš Kulmin?

Zbog prevencije brojnih navedenih problema kao što su mastitis, problemi sa papcima, ketoza, brzo izlučenje zbog neplodnosti, smanjen životni vijek, neproduktivna proizvodnja, smanjena mliječnost, uzastopne energetske neravnoteže.

Zbog isplativosti i ekonomičnosti proizvoda – povećanjem koncentracije vitamina, minerala i mikronutrijenata u proizvodima smanjuje se potrošnja drugih krmiva i voluminoznih obroka. Zbog smanjenja brojnih zdravstvenih problema životinja smanjuju se troškovi veterinarskih liječenja.

Zbog povećanja produktivnosti – povećanje mliječnosti, lakšeg, bržeg i potpunijeg otpuštanja mlijeka iste krave donijet će veći profit, te duže ostati zdrave i podobne za proizvodnju.

Zbog dobrog omjera cijene i kvalitete – proizvodi najviše kvalitete, sa sastavom koji u mnogočemu čak i za 3 puta više nadmašuju proizvode na tržištu.

Krenite u promjene odmah, za dva tjedna bit ćete ponosni na svoj izbor!

Iskustva naših kupaca

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)