Ptice

Najčešće se za pernate kućne ljubimce uzgajaju male, srednje i velike papige, a sve se razlikuju po specifičnim potrebama. Tako su i proizvođači hrana za ptice uzeli u obzir veličinu i nutritivna svojstva pojedinih sjemenki kako bi kreirali potpunu hranu obogaćujući je vitaminima i mineralima potrebnim određenoj vrsti ptice.

Hrana za ptice

Na tržištu ima mnogo hrana koje su namijenjene kućnom uzgoju ptica, a razlikuju se po kvaliteti ovisno o postotku određenih sastojaka, dodatnih biljaka, sušenog voća, dodataka kao što su mljevene kamenice i sl.

Za hobi uzgoj malih i srednjih papiga te kanarinaca u našoj ponudi imamo Vitakraft Happy food hranu, te Vitakraft Menu hranu za male papige s medom.

Dodaci

U nekim periodima života ptice imaju povećanu potrebu za vitaminima ili mineralima primjerice u vrijeme mitarenja. Kako biste Vašoj ptici osigurali navedeno, uvijek joj u prehranu možete dodati vitamine ili minerale koji dolaze u pakiranjima od 30g.

Kako ptice u prirodi lako pronalaze ugljen koji im pospješuje probavu tako moramo našim kućnim ptičicama osigurati pristup ugljenu. Ugljen za regulaciju probave dolazi u pakiranju od 10g.

Kako bi se pobrinuli za dobro oblikovanje kosti i perja ptice na dno krletke dva do tri puta tjedno treba nasipati mineralni pijesak. Vitakraft Sandy Bio mineralni pijesak za ptice nježnog je mirisa, okruglastog oblika te se ne nakuplja pod perjem. Dolazi u pakiranju od 2,5kg.

Krletke, igračke i dodatne hranilice

Kako bi ptice ostale zdrave, a njihova krila snažna i lijepa potrebno ih je puštati u zatvorenom prostoru da lete minimalno dva sata dnevno, a poželjno je i duže. No, trebamo biti svjesni činjenice da ponekad ne provodimo kod kuće više sati zbog raznih obaveza te ne možemo paziti na naše letače. Iz istih razloga dobro je imati krletku koja će pticama pružiti dovoljno prostora za igru.

Krletku koja će biti opremljena različitim igračkama, granama za skakutanje, ljestvama po kojima se ptice vole penjati, ogledalcem, zvoncem i ljuljačkama koje će pticama biti zanimljive duže vrijeme kako bi se zabavljale dok nas nema.

No, prije svega najbitnije je da ptice imaju uvijek dostupnu vodu i hranu. Stoga je potrebno osigurati dovoljno hranilica (u slučaju da imate više ptica) kako bi sve ptice imale dovoljno vremena i mjesta za hranjenje.

U ponudi imamo dodatne hranilice i pojilice koje možete po želji dodati u krletke.

Kako bi nam vrt i parkovi bili puni divljih ptica i uljepšavali nam jutra svojom pjesmom pomozimo im tijekom zime osiguravajući im hranu.

Suncokret, lojne pogače ili potpuna hrana za ptice u našem su asortimanu uvijek dostupni.

Cijenimo prirodu i ona će nas nagraditi svom ljepotom.