Koze i ovce

Kako nizinski tako i gorski pašnjaci i livade vrlo često imaju nisku razinu mikroelemenata, a često pomanjkanje paše u ljetnim mjesecima uzrokuje i vitaminski deficit kako kod ovaca, janjadi tako i kod koza, jaradi i divljači.

Deficit u tlu se prenosi na deficit kako u travi tako i u sijenima i sjenaži, dok vrlo često uzrokuje različita bolesna stanja kod ovaca, koza, divljači.

Problemi sa plodnosti, papcima, kratkom životnom i fertilnom vijeku, nizak imunitet i vijabilnost kod janjadi. Nizak broj živorođenih janjadi kod visokoplodnih pasmina…

Kulmin-SZH OLB

Kulmin-SZH OLB je ekološki certificiran dodatak za lizanje po volji za koze, ovce i divljač sa najvećom koncentracijom vitamina i minerala na tržištu.

Prisustvo jabučne melase kao izvora šećera također omogućuje poboljšanu probavu celuloze iz voluminozne hrane (sijena). Janjad već od najranije dobi (od 3.dana) uzimaju proizvod koji je također dodatno obogaćen organsko vezanim selenom i na taj način se sprječava rano uginuće janjadi zbog deficita selena, kao vrlo čestog razloga ranog uginuća janjadi. Upotreba proizvoda je laka pri čemu je dovoljno ostaviti kantu s proizvodom u prostoru gdje borave životinje bilo na paši ili u štali. Zbog specijalne konzistencije i kvalitete nema gubitaka ukoliko se proizvod nalazi na otvorenom.

Kulmin Mineral SZ OLB

Izradite sami krmnu smjesu za svoje ovce, koze, divljač ili pak odličan starter za janjad i jarad na najpovoljniji način. Dodatkom ovog proizvoda s biološkim certifikatom u udjelu od 3% za odrasle kategorije ili 3,5% za janjad s vašim žitaricama i oko 15% sojine sačme dobili ste odličnu krmnu smjesu.

Lamb aid

Slabija ishrana u zadnjem kvartalu bređosti, hranidbe, genetsko visoka plodnost, veliki broj rođene janjadi mogu uzrokovati nisku kvalitetu kolostruma. Janjad i jarad niske vitalnosti dojena niskom kvalitetom kolostruma u prvih nekoliko sati i dana osuđena je na uginuće, a farmer na nisku ekonomičnost stada.

Lamb aid je peroralni dodatak dobiven kao ekstrakt ljekovitog, aromatičnog i planinskog bilja. Njegovom aplikacijom u prvih par sati tek okoćenim janjadi ili jaradi dali smo brzo pristupačnu energiju i podigli intenzitet i učestalost pristupanja sisanju.

U proizvodu se nalazi i dio ekstrakata koji potiču imunitet i sprječavaju uginuće janjadi i jaradi u prvih 30 dana.

Posebno je bitno da gospodarstva sa većim brojem individua bez razlike preventivno daju ovaj dodatak svoj janjadi bez iznimke.

Mineralleckstein

  • mineralni kamen za lizanje
  • za ovce, koze, konje, goveda i divljač
  • povećan sadržaj elemenata u tragovima
  • ne treba činiti više od 2% dnevnog unosa
  • ekološki certifikat

Ponuda

samo za Vas!

Upiši mail adresu, broj i vrstu životinja i šaljemo ti najbolju ponudu za tvoje životinje i tvoj džep!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.