PRAVILA PRIVATNOSTI

Pravila zaštite podataka i privatnosti

Sukladno s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) koja je u Republici Hrvatskoj stupila na snagu 25. svibnja 2018. uredili smo pravila o privatnosti.

Alba obrt obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Alba obrta i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Načela pravila privatnosti kojih se pridržavamo:

 • Ne prikupljamo više informacija nego što je potrebno.
 • Vaše podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene.
 • Ne čuvamo Vaše podatke ako više nisu potrebni.
 • Nikada ne prodajemo, posuđujemo niti javno objavljujemo Vaše osobne podatke.
 • Vaše podatke ne šaljemo trećim stranama.
 • Vaše osobne podatke ne prenosimo u treću zemlju ili međunarodnu organizaciju.
 • Vaše podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene.
 • Brinemo se da su Vaši podaci sigurno pohranjeni

 Vaše osobne podatke koristimo u svrhe statistike, marketinga, kontakta, odgovora na upit ili prodaju. Osobne podatke prikupljamo putem: forme za kontakt, e-mail adrese za slanje newslettera, Google Analytics -a; Google Ads i prilikom naplate (osobni podaci potrebni za realizaciju narudžbe i/ili dostavu proizvoda).
Plaćanje se odvija preko Crovus pay kanala za plaćanje te mi ne pohranjujemo niti imamo doticaja s podacima Vaših kartica i bankovnih računa.

Stranica prikuplja neke od osobnih podataka ovisno o Vašim radnjama na stranici, primjerice prijavljivanjem na stranicu putem obrasca prikuplja sljedeće podatke: ime i prezime, e-mail adresa, broj telefona, adresu.
Web stranica prikuplja i podatke o IP adresi prilikom komentiranja i sl.

Osobne podatke posjetitelja prikupljamo zbog odgovaranja na njihov upit, slanje newslettera (uz njihovu privolu), za prikupljanje statističkih podataka o posjećenosti web stranice, google alati (npr. google ads) prikuplja podatke radi prikazivanja personaliziranih reklama, adresu radi isporuke robe, telefonski broj zbog lakše komunikacije s kupcem u vezi isporuke robe.

Alati koje koristimo za prikupljanje i sigurno spremanje podataka su:

 • Contact Form 7 – prikuplja podatke: Ime, prezime, mail adresa – zbog spremanja kupca u bazu – koju kasnije drugi alati (woo commerce ) koriste za provedbu narudžbe i statistiku prodaje
 • Flamingo – sprema poruke poslane putem web stranice
 • Google Listings and Ads – prikuplja podatke radi prilagođavanja oglasa prema posjećenosti sadržaja web stranica
 • Jetpack – radi pružanja sigurnosti i marketinških alata koje su izradili stručnjaci za WordPress.
 • MailPoet – slanje newslettera i mail poruka dobrodošlice
 • Site Kit by Google – statistički podaci (broj posjeta stranica u određenom vremenskom razdoblju, vremensko zadržavanje na pojedinom sadržaju…) – u službi drugih googlovih alata
 • WooCommerce – koristi osobne podatke prikupljene uz pomoć Contact form 7 te ih obrađuje zbog praćenja zaprimljenih i obrađenih narudžbi te statistiku prodaje
 • YITH WooCommerce Wishlist – koristi osobne podatke radi kreiranja i čuvanja “liste želja” svakog kupca

Komentari

Kada posjetitelji napišu komentar na web-stranici mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, i također IP adresu posjetitelja kao i string korisničkog agenta preglednika kako lakše detektirali spam.

Moguće je da je anonimiziran string kreiran iz vaše adrese e-pošte (koji se također zove hash) dostavljen Gravatar servisu kako bismo provjerili koristite li ga. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

Prikupljamo informacije o posjetiteljima koji komentiraju na web-stranicama koje koriste našu Akismet anti-spam uslugu. Informacije koje prikupljamo ovise o tome kako je Korisnik podesio Akismet za web-stranicu, ali to obično uključuje IP adresu komentatora, korisnički agent, referent i URL web-stranice (skupa s ostalim informacijama koje komentator direktno dostavlja, poput njihovog imena, korisničkog imena, adrese e-pošte i samog komentara).

Kolačići

Ako napišete komentar na našoj web-stranici, možete odabrati spremanje imena, adrese e-pošte i web-stranice u kolačiće. To vam olakšava ponovno komentiranje, da ne morate ponovno unositi te informacije. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ako posjetite našu stranicu za prijavu, postavit ćemo privremeni kolačić kako bismo utvrdili prihvaća li vaš preglednik kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik.

Kada se prijavite, postavit ćemo nekoliko kolačića kako bismo sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, a kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave bit će uklonjeni.

Više o kolačićima pročitajte na stranici Politika kolačića.

Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica

Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici. O tome proučite pravila privatnosti tih stranica.

S kime dijelimo vaše podatke

Vaši podaci koristi samo osoba zaslužena za zaštitu i obradu osobnih podataka našeg poduzeća i Vaše osobne podatke ni na koji način ne dijeli s drugima.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ako napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To je zato da možemo automatski prepoznati i odobriti buduće komentare, umjesto da ih držimo na čekanju za odobrenje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web-stranici, mi također pohranjujemo osobne podatke koje navedu u njihovim korisničkim profilima. Svi korisnici mogu vidjeti, urediti, ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme ( osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije. Podaci i informacije čuvaju se u skladu s uredbom o zaštiti osobnih podataka EU, te se ne dijele s trećim stranama.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ako imate račun na ovoj web-stranici, ili ste pisali komentare, možete zatražiti primanje izvozne datoteke osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

Kamo se šalju vaši podaci

Vaši podaci šalju se u zaštićene baze podataka u koje ih pohranjuju ranije navedeni alati web stranice – pristup podacima ima službenik za zaštitu osobnih podataka koji je i moderator web stranice:

Antonija Milaj – za potrebe Trgovine Alba Bjelovar