Suha hrana za pse

Hrana za štence i mlade pse

Tijekom faze rasta i razvoja iznimno je važno štencima, kao i svim mladuncima životinja, pružiti hranu bogatu vitaminima i mineralima poput kalcija za razvoj kostiju i s usklađenim omjerom masti i proteina.

Brojnost proizvođača ponekad zna zbuniti kupce te im je potrebna stručna pomoć pri odabiru najbolje hrane za njihovog ljubimca. Tako postoje hrane za velike, srednje i mini pasmine, s različitim izvorom proteina i ugljikohidrata. Treba li izabrati suhu ili konzerviranu mokru hranu i kada će malo štene moći samostalno jesti suhe krokete određene hrane samo su neka od svakodnevnih pitanja kupaca. Za svako vaše pitanje stojimo na raspolaganju, te ćemo zajedno pronaći hranu koja će Vašem psu najbolje odgovarati!

Iz asortimana izdvajamo:

Calibra Premium line Puppy & Junior
Happy Dog Supreme Mini Baby & Junior

Optima nova puppy:
– medium – piletina i riža,
– senisitive – losos i krumpir,
– mini – piletina i riža,

 Montanus junior je potpuna hrana za psiće 2-12 mjeseci. Bez glutena. Sadrži 24% svježeg mesa koje doprinosi razvoju kako muskulature tako i skeleta kod štenaca te je na taj način moguće izbjeći opasnost nekih razvojnih poremećaja (npr. displazija kukova). Također, prisutan je optimalan dodatak kalcija, fosfora  i vitamina D za izgradnju zdravih kostiju i zubi. Ekspandirano laneno sjeme štiti od zatvora i osigurava važne omega-3 masne kiseline. Vitamin E i selen kao aktivni antioksidansi štite somatske stanice. Ova hrana će zasigurno Vašem psiću osigurati sve potrebno kako bi se pravilno razvio u prekrasnog i zdravog psa.

Montanus hrana:

Što čini Montanus hranu prepoznatljivu na tržištu?

Montanus hrana za pse je potpuna i uravnotežena hrana sa visokim udjelom svježeg mesa i izbalansiranim odnosom makro i mikro elemenata te vitamina.

Na hrvatsko smo tržište 2018. godine distribuirali Montanus suhu hranu i do sada smo postigli odlične rezultate, a najviše nam znače povratne informacije naših kupaca. Zbog visokog udjela mesa kao i animalnog podrijetla masnoće, životinje koje konzumiraju ovu hranu imaju vrhunsku probavu i krzno. Visoko kvalitetan sastav omogućuje zdrav rast i razvoj jasno vidljiv kod mlađih kategorija, dobru plodnost kod rasplodnih kuja i izdrživost kod pasa koji se bave aktivnošću.

Osim velikog postotka svježeg mesa hrana sadrži i razne dodatke:
Za jaki-koštani kompleks: Uravnotežene količine kalcija i fosfora te vitamina D3 koji jačaju razvoj kostiju. Posebni ekstrakti dagnji podržavaju formiranje i funkcioniranje kosti i zglobova.

Za probavu: Lako probavljiva hrana zahvaljujući odabranim sirovinama, nježnom procesu proizvodnje i dijetalnim vlaknima.

Za jake zube: Visoko dostupan oblik kalcija i fosfora te vitamin D3 osiguravaju čvrstoću zuba.

Za dobar okus: Idealna veličina kroketa i visok udio povrća, visokovrijedne komponente i nježan proces proizvodnje osiguravaju dobar okus i ješnost.

Za dlaku i kožu: Osigurava sjajno krzno i ​​meku kožu dodatkom visokoučinkovitog vitamina A i cinka.

Montanus active je visoko energetska potpuna hrana za aktivne odrasle pse svih pasmina, a preporuča se i juniorima velikih pasmina (od 12mj).

Sastav: 24,5 % proteina i 15,5% masnoće životinjskog podrijetla. Bez pšenice! Osim mesa peradi (svježa perad 30%) i svinjetine, sadrži riblje ulje i riblje brašno. Zbog visoke iskoristivosti hranjiva iz proizvoda vrlo su niski dnevni normativi, tj. niski troškovi dnevnog obroka.

Montanus adult  je potpuna hrana za odrasle pse (1-7 g.), a preporuča se svim odraslim psima s uobičajenom aktivnošću. Ovom hranom će Vaš pas imati dobro izbalansiranu prehranu i zdravo i lijepo krzno.

Odličan odabir svim odraslim kategorijama velikih pasmina a pogotovo onih pasmina koje su sklonije debljini jer je proizvod energetski nizak i njegovom konzumacijom održava idealnu težinu vašeg ljubimca. Ukoliko vaš pas halapljivo jede imamo u ponudi hranilicu za takve pse.

Montanus senior je potpuna hrana sa smanjenim udjelom energije, masti i proteina. S uravnoteženim udjelom dijetalnih vlakana za pse svih pasmina, a ponajviše za pse s niskom aktivnošću i za pse starije od 7. godina života.

Ova će hrana pružiti olakšanje metabolizmu zahvaljujući uravnoteženom odnosu proteina i energije. Smanjen je udio masti za stabilizaciju optimalne težine. Uz to pruža i potporu radu crijeva i stabilizaciju crijevne flore pomoću dijetalnih vlakana. Visok sadržaj vitamina E štiti od starenja stanica. Također konzumacijom ovog kompleksa aditiva koji se nalazi u proizvodu pospješena je pokretljivost zglobova kod Vašeg psa.

Montanus Sensitive (janjetina i riža/ pačetina i riža) je vrhunska potpuna hrana s visoko probavljivim mesom i bez žitarica koje sadrže gluten. Posebno pogodan za pse s preosjetljivosti na pojedine hrane.

Zahvaljujući uravnoteženom odnosu proteina i energije ova hrana će biti olakšanje metabolizmu. Posebno dobro je probavljiva zbog riže kao glavnog opskrbljivača ugljikohidratima i dijetalnim vlaknima za crijeva.

Montanus sensitive dolazi u pakiranju od 8kg, a možete birati između dvije vrste:

  • Janjetina i riža;
  • Pačetina i riža,

Montanus dogs primary visokokvalitetna kompletna hrana za Vaše pse. Izrađena je od vrijednih sirovina i sadrži sve potrebne vitamine, elemente u tragovina i minerale u optimalnoj i uravnoteženoj dozi.

Zbog izuzetno dobrog omjera kvalitete i cijene on je naš prvi izbor za sve odrasle pse srednjih i velikih pasmina i u potpunosti zadovoljava potrebe Vašeg ljubimca.

Primary dolazi u paketu od 20kg.

Optima nova

Mnogo se govori o tome kako se pojedine blagodati sastojaka hrane gube pri visokim temperaturama stoga je važno takve sastojke pripremati na drugačiji način. Proizvođači Optima nova hrane koriste poseban sistem dehidriranja hrane pri niskim temperaturama kako bi ostale sačuvane sve korisne tvari.

Pri kreiranju svojih proizvoda uzeli su u obzir veličine pasa, starosnu dob, a imaju i specijalne proizvode za pse osjetljive kože ili probave, za izrazito aktivne, pretile pse kao i za prevenciju oboljenja (imunitet, zdravlje kostiju i sl.).

Calibra

Svoje proizvode Calibra temelji na receptima čeških veterinara, a linije su prilagodili za sve težinske i dobne skupine.

Posebno se ističe i proizvod za osjetljive pse “Sensitive” na bazi lako probavljive janjetine pogodan i za one čiji probavni sustav ima netoleranciju na neke vrste životinjskih proteina.

Calibra life je popularna linija suhe i mokre hrane koja prati vašeg ljubimca od najranijih dana pa sve do duboke starosti, pritom uzimajući u obzir potrebe pasa prema dobi i težinskoj skupini.

Verve linija suhe i mokre hrane bez žitarica od čistog mesa (70%, od toga čak 30% svježeg mesa) i prirodnih dodataka prehrani poput pasjeg trna (koji je dobar za probavu, cirkulaciju i metabolizam), šipka koji ima protuupalno djelovanje i sl.

Happy dog

Prirodne sirovine najviše kvalitete čine proizvode Happy Dog prepoznatljive na tržištu. Nježnom preradom svi vitamini i hranjive tvari su sačuvani i stvorena je uravnotežena hrana za pse prilagođena vrsti.

Linije proizvoda posebno su dobro uravnotežene, lako probavljive i sadrže visokokvalitetne bjelančevine. Sva hrana je bez umjetnih boja, aroma, konzervansa i dodanog šećera.

U asortimanu su dostupni proizvodi za velike i male pasmine, štenad i odrasle, različitih okusa i sastava.

Dorty

Pristupačne cijene i dobra kvaliteta karakteristična je za Dorty.

Pakiranja suhe hrane od piletine ili govedine od 1kg, 3kg, 10kg; konzerve od 1240g (piletina ili govedina); te pseća salama od piletine, govedine ili šunke.

Za male pasmine

Za mini pasmine – mini kroketi suhe hrane raznih proizvođača: Happy dog, Optimanova…

U ponudi imamo visokokvalitetnu hranu za mini pasmine s čak 70% mesa Optimanova kunić, losos ili piletina.

Od Happy doga uvijek je prisutna dobro izbalansirana hrana za odrasle i mlade pse mini pasmina.

Hrana za osjetljive pse

Ubrzan stil života onemogućuje nam svakodnevno dugotrajno spremanje zdrave hrane za nas i naše ljubimce što rezultira uzimanjem brze, već gotove hrane. Mnogi organizmi bilo ljudski ili životinjski osjetljivi su na pojedine sastojke koje često sadrži gotova hrana – najviše hrana sa žitaricama i mesom. Zbog preosjetljivosti s vremenom se javljaju gastro problemi, alergijske reakcije i sl, a psi s takvim poteškoćama mogu se ponašati razdražljivo pa čak i agresivno.

Zbog navedenih razloga mnogi proizvođači pokušavaju proizvesti posebnu liniju hrane za osjetljive ljubimce. Najčešće spas pronalaze u mesu zečetine, janjetine, lososa, a poneki proizvođači i u pačetini. Posebnim recepturama postigli su odlične rezultate. Kako bi uklonili gluten, tako su neki iz recepata izbacili žitarice pšenicu i kukuruz, a zamijenio ih je krumpir ili riža.

Optimanova Adult Digestive Rabbit & Potato je jedini proizvod na tržištu u ovoj kategoriji, izrađen od svježeg zečjeg mesa. Hrana je lako probavljiva, vrlo ukusna i s niskim udjelom kalorija, kolesterola i masti, sadrži važne minerale poput željeza, magnezija i cinka. Omega3 pomaže u održavanju zdravlja pseće kože i sjajne dlake.

Calibra sensitive
Montanus sensitive
Optima nova: Adult digestive kunić i krumpir; Adult mini sensitive; Adult sensitive